„Biblia pierduta” de Igor Bergler

biblia-pierduta_1_fullsize

Biblia pierdută” de Igor Bergler cu siguranţă poate fi numit un bestseller în România din prisma doritorilor de a lectura acest roman care îl aduce în prim plan pe Vlad Țepeş dar şi datorită campaniei de marketing lansată de către editura RAO.

Ceea ce pot să afirm că din primele pagini  lectura m-a fascinat prin oferirea detaliată a unui şir de informaţii şi evenimente istorice din acea perioadă. Deşi îmi place istoria şi o mare parte o cunost, trebuie să recunosc că multe evenimente şi relatări istorice le-am aflat citind această carte.

Romanul este despre un profesor de istorie de la Universitatea Princeton pe nume Charles Baker, un intelectual extraordinar şi celebru.

Acţiunea este narată la persoana a treia, despre mai multe personaje, fiecare dintre acestea fiind descrise la momentul în care apar în scenă. In acest mod, cititorii pot observa tot ce se petrece în mintea lor şi îşi pot face o imagine per ansamblu pentru a înţelege mai bine această poveste complexă.
Charles susţine o prezentare despre perioada medievală din România, la Sighişoara. De fapt, el soseşte sub pretextul acesta pentru a putea îndeplini misiunea pe care bunicul său i-a încredinţat-o, aceea de a găsi sabia lui Vlad Țepeş. Ce nu ştie el  însă este că pe urmele lui sunt oameni care au dorinţa de a-l ajuta iar alţii pentru a scăpa de el.

Totul se schimbă când are loc o crimă care la prima vedere este realizată de către personajul principal. Şi de aici începe o serie de evenimente care te ţin în suspans şi te surprind de fiecare dată.

Episoade precum cabinetul de curiozităţi a comisarului Ledvina, sau critica la adresa producătorilor de la Hollywood , devin pilonii cărţii.

Tot ce pot să spun că dacă esti în căutarea romanului poliţist vei fi dezamăgit pe alocuri de devoalarea precoce a indiciilor, însă dacă eşti suficient de inspirat la momentul lecturării, poţi avea o surpriză mai mult decât placută.

Nu voi aborda latura originalităţii cărții lui Bergler care pe alocuri seamănă cu operele lui Dan Brown din prisma personajelor principale – Baker-Langdon, dar şi din punct de vedere al structurii cărţii pe capitole, însă cert este că romanul te atrage încă după primele capitole citite, sunt un şir de momente de suspans care chiar te ţin captivat, iar finalul este unul extraordinar si te face să te gândeşti cum ar fi fost dacă tot s-ar fi întâmplat în realitate.

Sper că v-am convins să citiţi şi voi acest roman şi că “Biblia pierdută” merită regăsită în biblioteca fiecăruia.

 

Reclame

2 gânduri despre “„Biblia pierduta” de Igor Bergler

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s